Tgrt Haber
23 Kasım 2015 22:09

BM'den 'Sivil kayıpları önleyin' uyarısı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, "Rusya ve hava operasyonu gerçekleştiren diğer ülkeler Suriye'de sivil kayıpları önlemek ve yerleşim birimlerine zarar vermemek için tüm önlemleri almalı" dedi.

BM'den 'Sivil kayıpları önleyin' uyarısı
bm,

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'de hava saldırıları gerçekleştiren Rusya ve diğer ülkeleri sivil kayıplardan kaçınma ve göçü tetiklememe konusunda uyardı.

Dujarric, basın brifinginde AA muhabirinin, "Türkmen köylerine gerçekleştirilen saldırıları" sorması üzerine yaptığı açıklamada, Suriye'de sivillerin korunmasına dikkati çekerek, "Rusya ve hava operasyonu gerçekleştiren diğer ülkeler Suriye'de sivil kayıpları önlemek ve yerleşim birimlerine zarar vermemek için tüm önlemleri almalı" dedi.

Operasyonların uluslararası hukuka uygun gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dujarric, "Şiddet ister hava saldırıları isterse kara operasyonlarıyla olsun kitlesel göç riskini artırır" diye konuştu.

Son günlerde Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Türkmen Dağı ve civarındaki saldırıları nedeniyle Türkmen siviller yerlerinden edilerek Türkiye'ye sığınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...