Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2014 18:10

BMGK İsrail'in yeni yerleşim planlarını görüşecek

BMGK, Filistin'in BM Misyonu'nun, İsrail'in illegal yerleşim birimi kurma faaliyetlerine ilişkin yaptığı çağrı üzerine, konuyu görüşmek üzere acil toplanma kararı aldı.

BMGK İsrail'in yeni yerleşim planlarını görüşecek
bmgk, filistin, bm,

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BMGK ve BM Genel Kurulu başkanlıklarına gönderdiği mektupta geçen hafta İsrail yönetiminin Doğu Kudüs'ün Şufat beldesindeki Ramat Shlomo ile Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da bin yeni konut inşasına onay verdiğini hatırlatarak, BMGK'ya konuyu acil toplantıda ele alma ve İsrail'in illegal eylemlerini durdurma çağrısı yapmıştı.

Ürdün bu talebi resmi olarak BMGK'ya sundu. Konsey, konuyu değerlendirmek üzere yarın TSİ 21.00'de acil olarak toplanacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD yönetimi daha önce yaptıkları açıklamalarda İsrail'in yeni yerleşim yeri kurmasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve iki devletli çözüm çabalarına zarar verdiğini vurgulamışlardı.

"Her defasında aynı şeyi söylüyoruz"

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İsrail'in yeni yerleşim birimi kurmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve iki devletli çözüme zarar verdiğini bir çok kez söylediğini hatırlatarak, "Bu konu her gündeme geldiğinde aynı şeyi söylüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...