Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2015 01:35

BMGK oybirliğiyle Libya Siyasi Anlaşması'na destek verdi

BM Güvenlik Konseyi'nde oybirliği ile kabul edilen kararla Libya'da ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını içeren Libya Siyasi Anlaşması'na destek verildi.

BMGK oybirliğiyle Libya Siyasi Anlaşması'na destek verdi
BM Güvenlik Konseyi, Libya, libya siyasi anlaşması,

BM Güvenlik Konseyi'nde oybirliği ile kabul edilen kararla Libya'da ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını içeren Libya Siyasi Anlaşması'na destek verildi. Konsey'de, Fas'ın Suheyrat kentinde Libyalı taraflar arasında varılan siyasi anlaşma görüşüldü. İngiltere tarafından hazırlanan ve Fas'taki anlaşmanın koşullarına destek veren BMGK karar tasarısı tüm üyelerin desteğiyle kabul edildi.

Kararda Libyalı taraflar arasındaki anlaşmadan duyulan memnuniyet vurgulanarak tüm BM üyesi ülkelere Libya'daki anlaşmaya ve kurulacak uzlaşı hükümetine destek vermeleri, anlaşmanın dışında olan kişi ve kuruluşlarla temasa geçmemeleri ve bu yapılara destek vermemeleri istendi.

Kararda uzlaşı hükümetinden ulusal petrol şirketi, merkez bankası, yatırım kurumu ve benzeri kuruluşların bütünlüğünün korunması, bu kuruluşların da hükümete saygı göstermesi istendi.

Konsey kararında, Libya'nın güvenliğini tehlikeye atan ve varılan anlaşmanın uygulanmasını engelleyenlerin cezalandırılacağı ve gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...