Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2019 01:46

BMGK'den Kuzey Koreli yetkililere Vietnam'a seyahat onayı

BM Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore Yaptırım Komitesi, "sadece Trump-Kim zirvesi için" seyahat yasağı uygulanan Kuzey Korelilerin Vietnam'a gidişine onay verdi

BMGK'den Kuzey Koreli yetkililere Vietnam'a seyahat onayı
bmgk,,kuzey kore,

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Vietnam'da 27-28 Şubat'ta yapacağı ikinci zirve için yaptırım uygulanan Kuzey Koreli yetkililerin seyahat yasağını, "sadece bu ziyaret için" kaldırdı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore Yaptırım Komitesi, Trump-Kim zirvesi için seyahat yasağı uygulanan Kuzey Korelilerin Vietnam'a gidişine onay verdi.
ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 27-28 Şubat'ta, Vietnam'da ikinci kez düzenlenecek zirvede görüşecek.

Trump ile Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmişti. Zirvede iki lider kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı.
Bu görüşmenin ardından Kim yönetimi nükleer silah programını askıya almış ve füze denemelerine son vermişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...