Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2015 21:31

Boko Haram militanları 40 genci kaçırdı

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının bir köye düzenlediği saldırıda en az 40 gencin kaçırıldığı bildirildi.

Boko Haram militanları 40 genci kaçırdı

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının bir köye düzenlediği saldırıda en az 40 gencin kaçırıldığı bildirildi. Saldırının ardından Maiduguri'ye kaçan Umaru Mustafa adlı bir görgü tanığı, Boko Haram militanlarının çarşamba gecesi Malari köyüne düzenlediği baskında 24 yaşındaki oğlu dahil olmak üzere köyün en az 40 gencini kaçırdığını söyledi. Mustafa, kaçırılan genç erkeklerin 15 ila 25 yaşlarında olduğunu ifade ederken, askeri bir kaynak, yerel yetkililerin olayı soruşturduğunu açıkladı. Boko Haram militanları, geçen yıl 14 Nisan'da Chibok'taki bir okul yurdundan 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kızların bulunması için dünya çapında kampanya yürütülmüş ancak Nijeryalı yetkililerin kızları kurtarma çabaları sonuç vermemişti.  Boko Haram örgütünün Nijerya'da son 5 yıldır düzenlediği şiddet eylemlerinde, çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 13 bin kişi yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...