Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2015 18:56

Boko Haram'ın düzenlediği saldırılarda en az 80 kişi öldü

Boko Haram militanlarının Nijerya'da düzenledikleri saldırılarda en az 80 kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram'ın düzenlediği saldırılarda en az 80 kişi öldü
boko haram, nijerya,

Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nın Bölge Koordinatörü Muhammed Kanar, Maiduguri'deki patlamalarda ve gece boyu süren çatışmalarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 90 kişinin de yaralandığını, ayrıca bir caminin önündeki intihar saldırısında 20 kişinin öldüğünü bildirdi.Öte yandan görgü tanıkları Maiduguri'nin 150 kilometre güneydoğusundaki Madagali'deki düzenlenen intihar saldırılarında 30 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Görgü tanığı Danladi Buba, intihar saldırısı düzenleyen iki kadının üzerindeki bombaları sabah 9 civarında patlattığını söyledi. Adamava eyaletinin komuta subayı Orgeneral Victor Ezugvu, saldırıları doğruladı fakat ölü sayısına ilişkin bilgi vermedi. Ordu, şehrin güneybatısındaki giriş noktalarında 4 saldırı meydana geldiğini açıkladı.

Sivil memur Yunusa Abdullahi, bir diğer patlamada 2 kişinin kendisini havaya uçurduğunu ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. "Kuşatma altındayız" diyen Abdullahi, bazı vatandaşların patlamamış bomba ihbarı yaptıklarını belirterek, Maiduguri'ye gelen intihar eylemcisi sayısına dair bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe edilirken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca yaralının hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Dün farklı zamanlarda gerçekleştirilen bir intihar eyleminde 10, diğerinde 18 kişi hayatını kaybetmişti. Ordu Sözcüsü Mustafa Anka, dün kente girmek üzere olan 10 canlı bombanın yakalandığını açıklamıştı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, geçen hafta ordunun, Boko Haram militanlarını tamamen bozguna uğratmak üzere olduğunu ve örgütün artık güvenlik güçlerine ya da kalabalık mekanlara saldıramayacağını öne sürmüştü.Buhari, yıl sonuna kadar Boko Haram kamplarının imha edilmesi talimatını vermişti, ancak bu sürenin uzatılabileceği belirtiliyor.Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...