Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2021 08:53

Bolivya'da sağlık çalışanlarını taşıyan uçak düştü: 6 ölü

Bolivya'da sağlık çalışanlarını taşıyan askeri uçağın düşmesi sonucu 2 kişilik mürettebat ve 4 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Kaza hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bolivya'da sağlık çalışanlarını taşıyan uçak düştü: 6 ölü
bolivya,uçak kazası,sağlık çalışanı

Bolivya'da sağlık çalışanlarını taşıyan askeri uçak, henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Uçakta bulunan pilot, yardımcı pilot ve 4 sağlık çalışanından kurtulan olmadı.

Bolivya Hava Kuvvetleri (FAB) yetkililerinin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Riberalta şehrinde, bir grup sağlık çalışanının Cobija şehrindeki aktarmalı bir ticari uçuşa yetişebilmesi için yapılan destek uçuşunda kazanın meydana geldiğini duyurdu.

HÜKÜMETTEN TAZİYE MESAJI

Kalkıştan kısa süre sonra düşen Cesna C-206 model uçağın pilotu, yardımcı pilotu ve uçakta bulunan 4 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye mesajı verilen açıklamada, "Bu talihsiz kazanın sebebini belirlemek için, Bolivya Hava Kuvvetleri Havacılık Kaza Soruşturma Kurulu, gerekli soruşturmaları yürütüyor." ifadesine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...