Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2019 15:43

Bolton, İran krizi için İsrail’de

ABD Milli Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran ile yaşanan krizi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek için İsrail’e geldi.

Bolton, İran krizi için İsrail’de
john bolton,abd,israil,iran

ABD ve İran arasındaki gerginlik, İran’ın ABD’nin insansız hava aracını (İHA) düşürmesiyle tırmandı. ABD Milli Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail ve Rusya’da temaslar yapacağını açıkladı. Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek için İsrail’e geldi. 

Pazartesi günü İsrailli mevki'idaşı Meir Ben-Şabbat ve Rus mevki'idaşı Nikolay Patruşev ile bir araya gelecek olan Bolton, İran ve Suriye ile ilgili ortak siyasi çizgileri belirleme amaçlı bir toplantı gerçekleştirecek. Ancak toplantı kararı, ABD’ye ait İHA’nın İran tarafından düşürülmesinden önce alınmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin 28 Haziran’da G-20 Zirvesi vesilesiyle bir araya gelecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...