Tgrt Haber
07 Şubat 2022 19:59

Boris Johnson istifa çağrılarına şarkı ile cevap verdi: Hayatta kalacağım

Koronavirüs önlemlerini ihlal ederek en az 17 parti veya etkinlik düzenlediği iddia edilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, muhalefet ve kendi partisindeki bazı vekillerin istifa çağrılarına şarkı ile cevap verdi.

Parti skandalları ile gündemden düşmeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın özür dilemesi işe yaramazken istifa çağrıları yineleniyor.
Parti skandalları ile gündemden düşmeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın özür dilemesi işe yaramazken istifa çağrıları yineleniyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs kısıtlamaları ihlal ettiği 17 parti veya etkinlik ile ilgili sıkıntılı günler yaşıyor. Johnson 20 Mayıs ile ilgili iddiaları doğrulayarak özür diledi "kendi içkinizi getirin" denilerek personelin davet edildiği etkinliğin "iş etkinliği" olduğunu sandığını söyledi. Muhalefet ve Johnson'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den bazı milletvekilleri Başbakanın istifasını isterken, düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sue Gray bir rapor yazmakla görevlendirdi.

ÖZÜR DİLEDİ İSTİFAYI REDDETTİ

Gray'in 31 Ocak'ta yayımlanan raporunda bazı etkinliklerin yapılmaması gerektiği ve Başbakanlığın "liderlik ve muhakeme başarısızlıkları" gösterdiği belirtildi. Raporun yayımlanmasının ardından konuşan Johnson, özür dilemiş ancak istifa çağrılarını reddetti.

İLETİŞİM DİREKTÖRÜ BAŞINA GELENİ ANLATTI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın kısıtlamaları ihlal ettiği öne sürülen Başbakanlık binasındaki partilerle ilgili raporun ardından boşalan İletişim Direktörlüğü görevine getirilen Guto Harri, Galce yayın yapan haber sitesi Golwg360'a konuştu. Buna göre, cumartesi göreve başlayan eski BBC muhabiri Harri, Başbakanın "tam bir palyaço olmadığını" belirterek, ilk görüşmelerinde ne yaşandığını anlattı.

“JOHNSON ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLADI”

Harri, "İçeri girdim, selam verdim ve 'Başbakan, Guto Harri göreve başladığını bildirir' dedim ve masasının arkasından kalkıp selamı aldı. İkimiz de gülüyorduk. Sonra 'Boris, hayatta kalacak mısın?' diye sordum. Derin sesiyle yavaş ve bilinçli bir şekilde 'Hayatta Kalacağım' ifadesiyle bitecek şekilde şarkıdan söylemeye başladı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...