Tgrt Haber
21 May 2014 15:35

Bosna Hersek yaralarını sarmaya çalışıyor

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı, sel, heyelan ve yer değiştiren mayınlar yüzünden durumun çok karışık olduğunu, su, gıda, battaniye ve ilaç ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bosna Hersek yaralarını sarmaya çalışıyor
Bosna Hersek, yaralarını sarmaya çalışıyor

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı, son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı ülkedeki son durumu değerlendiren açıklama yaptı. Ülkedeki kriz merkezlerinden de sorumlu olan Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek'teki durumun seller, heyelan ve heyelanların ardından yer değiştiren mayın arazileri yüzünden hala çok karmaşık olduğu belirtildi. Bosna Hersek'teki sivil savunma ekipleri ve meteoroloji merkezlerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte, Sava Nehri'ndeki su seviyesinde önemli derece düşüş meydana geldiği ifade edilen açıklamada, çoğu nehirlerin de doğal yataklarına döndüğü belirtildi.
Ülkenin kuzeyindeki Bosanski Şamats, Brçko, Oraşye ve Biyelyina gibi kentlerdeki nehirlerde su seviyesinin hala yüksek seviyede olduğu belirtilen açıklamada, Orta Bosna'daki nehirlerin ise su seviyelerinin gittikçe azaldığı kaydedildi. Açıklamada, sellerin ardından bir çok heyelanın da meydana geldiği ifade edilerek, en fazla heyelanın Tuzla ve Zenitsa-Doboy Kantonu bölgelerinde görüldüğü bildirildi.
Ülkede 1992-1995 yıllarında yaşanan savaş sırasında arazilere yerleştirilen ve bugüne kadar temizlenemeyen mayınların, bölgede son bir haftadır etkisini sürdüren sel ve toprak kaymaları nedeniyle yer değiştirmesi konusunda vatandaşlara uyarıda da bulunulan açıklamada, "Mayınlı arazilerin yer değiştirdiğine dair bazı belirtiler görülüyor, bu bölgelerden tahliye çalışmaları mayın temizleme ekipleri tarafından yapılacak" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, seller ve heyelanlar nedeniyle vatandaşların tahliye çalışmalarının Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra Hırvatistan ve Slovenya'nın gönderdiği helikopterlerle yapıldığı belirtilirek, sellerden en fazla etkilenen bazı bölgelerde hala elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...