Tgrt Haber
12 Şubat 2014 15:08

Bosna Hersek'teki protestolar sürüyor

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde başlayan, ardından tüm ülkeye yayılan protestolar sürüyor.

Bosna Hersek'teki protestolar sürüyor
Bosna Hersek'te protestolar sürüyor, bosna'da protestolar, ülkeye yayılan protestolar,

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde başlayan, ardından tüm ülkeye yayılan protestolar sürüyor. Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplanarak, ''Hırsızlar" ve ''İstifa'' diye slogan atan göstericiler, üzerinde ''Kar yok, onu da çaldınız'', ''Adalet sağlanmadıkça, gerçek bir şehir de yok'', ''Devrim'' yazılı dövizler taşıdı. Grup, daha sonra  Mareşal Tito Caddesi'ni araç trafiğine kapattı. Göstericilere, polisin müdahalede bulunmadığı görüldü. Ülkenin güneyindeki Mostar'da, İspanya Meydanı'nda toplanan küçük bir grup da eylem yaptı. Protestolara katılan Mostar'daki Cemal Biyediç Üniversitesi öğretim görevlileri, burada yaptıkları açıklamada, üniversitenin içinde bulunduğu mali durumu eleştirerek, Hersek-Neretva Kantonu hükümetini istifaya çağırdı. Grup, yağmur yağması üzerine olaysız dağıldı.  
Öte yandan, Bosna Hersek'te devam eden gösterilere destek amacıyla, Bosna Hersek'in Üsküp Büyükelçiliği önünde yarın protesto düzenleneceği bildirildi. Bazı sol eğilimli gruplar tarafından düzenlenecek protestoya, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın, haksızlığa ve özelleştirmelere karşı olan herkesin katılması çağrısında bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...