Tgrt Haber
25 Haziran 2015 00:31

Boston Maratonu saldırganı bugün idam edilecek

ABD'de, Boston Maratonu'na saldırı düzenleyen Cohar Tsarnaev'in idamı bugün gerçekleştirecek.

Boston Maratonu saldırganı bugün idam edilecek
abd, boston, boston bombacısı,

 ABD'de 2013 yılında koşulan Boston Maratonu'na bombalı saldırı düzenlemekten idama mahkum edilen Cohar Tsarnaev'in, bugün zehirli iğne yöntemiyle idam edilmesi bekleniyor.Boston Maratonu 2 yıl önce terör saldırısının hedefi olmuş koşunun bitiş çizgisi yakınında patlatılan iki bomba 3 kişiyi öldürmüş 264 kişiyi de yaralamıştı.

JÜRİ ÜYELERİ İDAMA MAHKUM ETTİ
Saldırının faillerinden Tamerlan Tsarnayev polisle girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralanmıştı. 21 yaşındaki Cohar Tsarnaev, uzun süren bir yargılama sürecinden sonra geçtiğimiz ay jüri tarafından idama mahkum edilmişti.

YAKINLARI İLE GÖRÜŞECEK
İnfazın bugün Boston'da gerçekleşmesi beklenirken, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların yakınlarının Tsarnaev ile görüşmelerine izin verilecek. ABD'de 1988 yılından bu yana federal mahkemeler tarafından idam cezasına çarptırılan 74 sanıktan sadece üçünün cezası infaz edildi. İnfazın gerçekleşeceği Massachusetts eyaletinde ise, yaklaşık 70 yıldan sonra ilk kez biri idam ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...