Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 14:43

Boz ayının saldırısına uğradı 4 gün kulübeden çıkamadı

ABD'de Alaska'nın Nome kentinde yaşlı bir adam, boz ayı saldırısına uğradı, 4 gün boyunca kulübesinde mahsur kaldı.

Boz ayının saldırısına uğradı 4 gün kulübeden çıkamadı
ayı saldırısı

Alaska'nın Nome kentinde altın madenciliğinde çalışan yaşlı bir adam, ATV'siyle işe giderken boz ayı saldırısına uğradı. Richard Jessee adındaki yaşlı adam, nehrin kenarındayken ayıyı fark ettiğini ve anında saldırdığını söyledi. Jessee, ''Ayı bir anda ortaya çıktı. ATV'mi bir oyuncak gibi nehre yuvarladı'' dedi. ATV'nin nehre yuvarlanmasıyla beraber telefonundan da olan Jessee, ayıyı uzaklaştırmak için silahıyla bir el ateş ettiğini bu sayede kulübesine kaçmak için vakti olduğunu söyledi. Kulübesine giderken ise ayı sinsice onu takip etti.

Boz ayının saldırısına uğradı 4 gün kulübeden çıkamadı

4 gün boyunca kulübesinden dışarı çıkamayan Jessee, ayının sürekli olarak kulübeye girmeye çalıştığını bir fırsat bulduğunda kulübenin çatısına ''SOS yardım edin'' yazmak için çıktığı esnada bir helikopter gördüğünü söyledi. Jessee'nin gördüğü helikopter bir sahil güvenlik ekibine aitti ve Jessee'nin kollarını sağa sola sallaması dikkatlerini çekince iniş yaptı. Sahil Güvenlik ekibinden Jared Carbajal, Jessee'yi nasıl kurtardıklarını şu sözlerle anlattı:

"Birçok eski maden sahasının yakınında uçuyorduk ve yardımcı pilotum bir adamın bize el salladığını fark etti. İki elini başının üzerinde sallıyordu ve bu genellikle bir sıkıntı belirtisidir, bu yüzden kontrol etmek ve iyi olduğundan emin olmak için uçmak için döndük. Yukarıya çıktığımızda çatısının üzerinde "SOS yardım edin" yazdığını fark ettik.''

Boz ayının saldırısına uğradı 4 gün kulübeden çıkamadı

Ekip, Jessee'yi kurtardıktan sonra hastaneye götürdü. Jessee'nin dizinde morluklar vardı ve kaburga kırıkları olduğundan şüpheleniyordu. 

 

Jessee, The Nome Nugget'a 4 gün boyunca çile çektiğini hala şokta olduğunu söyledi. Ayının kabine girmek için ''günlerce'' denediğini ancak başaramadığını söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...