Tgrt Haber
15 Şubat 2014 18:05

Brahimi, Suriyelilerden özür diledi

Lahdar Brahimi, İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanamamasının ardından Suriye halkından özür diledi.

Brahimi, Suriyelilerden özür diledi
Brahimi, Suriye, özür diledi, Lahdar Brahimi, İsviçre

Birleşmiş Milletler'in Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi, Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanamadığı için Suriyelilerden özür diledi.İkinci tur görüşmelerde muhalefet ve Şam yönetimi arasında varılan tek anlaşma, 3. tur müzakereler için bir araya gelmek oldu. Taraflar arasındaki uzlaşmazlığın temelinde, Suriye'yi seçimlere taşıyacak olan bir geçiş hükümeti kurma planı olduğu belirtiliyor. Şam yönetimi, bu plana karşı çıkıyor ve Beşşar Esad'ın koltuğunu bırakmayacağını söylüyor.Taraflar şu ana kadar sadece kuşatma altındaki Humus'tan sivillerin tahliye edilmesi ve kente yardım konvoylarının girişine izin verilmesi konularında anlaşma sağlayabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...