Tgrt Haber
15 Ocak 2019 23:52

Brexit kararı sonrası AB'den ilk açıklama

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasının İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada reddedilmesine ilişkin, "İngiltere'nin en kısa zamanda niyetine açıklık getirmesini talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Brexit kararı sonrası AB'den ilk açıklama
brexit,

Juncker, yaptığı yazılı açıklamada, bu akşam parlamentonun alt kanadı  Avam Kamarasındaki oylamanın sonucundan üzüntü duyduğunu vurgulayarak, AB olarak  Brexit anlaşmasının oylama sürecini sürdüreceklerini belirtti. Mevcut Brexit anlaşmasının "mümkün olanın en iyisi" olduğunu aktaran  Juncker, "İngiltere'nin AB'den anlaşmalı olarak ayrılmasını sağlamanın tek yolu  budur." ifadesini kullandı.


"İNGİLTERE NİYETİNE AÇIKLIK GETİRSİN"

Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile beraber İngiltere'ye ek  güvenceler sunarak "iyi niyetlerini" ortaya koyduklarını, Başbakan May ile de  hafta başında mektuplaştıklarını anımsattı.  "İngiltere'nin (AB'den) anlaşmasız ayrılma riski bu akşamki oylama ile  artmıştır." değerlendirmesinde bulunan Juncker, AB'nin ayrılık sürecine tam  olarak hazır olmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Juncker, zamanın daraldığını belirterek, "İngiltere'nin en kısa  zamanda niyetine açıklık getirmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımda, "Eğer anlaşmaya varmak mümkün değilse ve kimse anlaşmasız  ayrılık istemiyorsa, o zaman tek çözümün ne olduğunu söylemeye kim cesaret  edecek?" ifadelerine yer verdi.

İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada İngiltere Başbakanı  Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaşması 202 evet oyuna karşı 432  hayır oyu ile reddedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...