Tgrt Haber
15 Mart 2017 14:49

Brexit pastası İrlanda ve Lüksemburg'u birbirine düşürdü

İrlanda, Lüksemburg'u finans sektöründe rekabet kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği Komisyonu'na şikayet etti.

Brexit pastası İrlanda ve Lüksemburg'u birbirine düşürdü
Brexit,

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış sürecinde daha fazla finans kuruluşunu kendi topraklarına çekmek isteyen İrlanda, Lüksemburg’u rekabet kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği Komisyonu’na şikayet etti.

İngiliz basınında, İngiltere’nin AB’den çıkış sürecini fırsata çevirerek daha fazla uluslararası finans kuruluşunu kendi finans merkezlerine çekmek isteyen İrlanda ve Lüksemburg’un anlaşmazlığa düştüğü haberleri yer alırken, İrlanda’nın Finansal Hizmetler Bakanı Valdis Dombovskis’in, Lüksemburg’un "regülasyon arbitrajı" uyguladığı yönünde AB Komisyonu’na 1 Mart'ta şikayette bulunduğu belirtildi.

Dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında yer alan ABD merkezli AIG, geçen hafta Avrupa piyasalarına erişim için Lüksemburg’u Avrupa merkezi olarak seçtiğini duyurmuştu.

İngiltere’de halihazırda finans sektörü ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 12’sini oluşturuyor. Ülkedeki 2,2 milyon finans sektörü çalışanının yaklaşık 700 bini Londra’da bulunuyor. Avam Kamarası verilerine göre, 2014 yılı itibarıyla İngiltere’nin finans ve sigortacılık hizmetlerinin ülke ekonomisine yıllık katkısı yaklaşık 126,9 milyar sterlin seviyesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...