Tgrt Haber
09 Ocak 2022 00:08

Brezilya'da tekne turu faciaya dönüştü! Dev kaya parçası turistlerin üzerine düştü

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinin ünlü turistik bölgelerinden Capitolio'da turistlerin tekne gezisi faciaya dönüştü. Kanyondaki devasa bir kaya parçası koparak tur teknelerinin üzerine düştü. Feci olayda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirilirken, ortalığı savaş alanına çeviren facia anı saniye saniye kameraya yansıdı.

Brezilya'da tekne turu faciaya dönüştü! Dev kaya parçası turistlerin üzerine düştü
brezilya,kaya,tur teknesi,kaza,turist

Latin Amerika ülkelerinden Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Capitolio bölgesinde tekne gezisine çıkan turistler felaketi yaşadı.

Ülkenin en ünlü kanyonlarından birinin olduğu bölgede turist teknelerinin üzerine dev bir kaya parçası düştü. Çığlıkların yükseldiği facia anı ise bölgedeki bir turistin cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. O anlar sosyal medyada da gündem oldu.

CNN'in haberine göre; ilk belirlemelere göre; çok sayıda turistin kaya parçasının altında kaldı. Korkunç olayda bir kişinin hayatını kaybettiği, en az 15 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

İşte o anlar...

YENİ KOPMALARA KARŞI UYARI

Olay sırasında 70 turistin bulunduğu tahmin edilen bölgede yeni toprak kaymalarına karşı dikkatli olunmasın konusunda uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda, yağmurların kayaların içine nüfuz ettiği, bunun da rüzgar ve su akıntılara karşı kayaları zayıflattığına dikkat çekildi. 

FELAKET GELİYORUM DEMİŞ: BU TAŞ DÜŞECEK

Öte yandan feci olayın ardından ilginç bir detay dikkat çekti. Flavio Freitas adlı bir kişinin, 2012 yılında bölgeyi ziyaretinden sonra sosyal medya hesabından faciaya yol açan kaya parçasının fotoğrafını paylaşıp "Bu taş düşecek" notunu yazdığı ortaya çıktı.

Brezilya'da tekne turu faciaya dönüştü! Dev kaya parçası turistlerin üzerine düştü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...