Tgrt Haber
17 Ekim 2016 09:52

Brezilya'da hapishanede çatışma çıktı

Brezilya'nın kuzeyindeki bir hapishanede iki karşıt grup arasında çıkan çatışmada 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Brezilya'da hapishanede çatışma çıktı
brezilya,hapishane,

BBC'nin haberine göre, Roraima eyaletinin başkenti Boa Vista'daki  hapishanede ziyaret saatinde bir grubun üyelerinin diğer grubun koğuşunu basması  üzerine çatışma çıktı.
Bıçak ve sopa taşıyan mahkumlar, yaklaşık 100 ziyaretçiyi rehin aldı.Çıkan çatışmada 25 mahkum öldürüldü. Bunlardan 7'sinin kafası  kesilerek, 6'sının ise yakılarak öldürüldüğü belirlendi.Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu rehin alınan 100 kişi serbest  bırakıldı.Yerel basın, 740 kişi kapasiteli hapishanede bin 400'ten fazla  mahkumun kaldığını yazdı.Brezilya, en fazla mahkumun olduğu dördüncü ülke. Ülke genelindeki  hapishanelerde yaklaşık 600 bin mahkum bulunuyor.Aşırı kalabalık ve yetersiz şartlara sahip hapishanelerde sık sık  çatışma ya da isyan çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...