Tgrt Haber
07 Eylül 2021 14:45

Brezilya'da sokaklar karıştı: Bolsonaro destekçileri AVM'ye girdi

Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri, başkent Brasilia'da 7 Eylül Ulusal Bağımsızlık Günü'nde düzenlenmesi beklenen gösteriler nedeniyle polisin barikatlarla kapattığı ve bakanlıkların bulunduğu bölgedeki alışveriş merkezine (AVM) zorla girdi.

Brezilya'da sokaklar karıştı: Bolsonaro destekçileri AVM'ye girdi
brezilya,,bolsonaro,

Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri başkent Brasilia'da polis barikatını aşarak AVM'ye girdi.

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da 7 Eylül Ulusal Bağımsızlık Günü'nde Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yanlısı gösterilere karşı polis kent merkezine ulaşımı engelleyen barikatlar kurdu.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde sarı ve yeşil giyinen yüzlerce Bolsonaro destekçisinin sloganlar atarak yürüdüğü görüldü. Sürücüler de destekçilere kornaya basarak eşlik etti. Esplanade'deki göstericiler polis barikatını aşarak bir AVM'ye girdi. Kongre ve Yüksek Mahkeme binaları önündeki polisler ise kurdukları barikatların önünde bekledi. Federal Bölge Güvenlik Sekreterliği durumu kontrol altına almak için polislerin bölgeye konuşlandırıldığını bildirdi.

Sao Paulo’da konuşma yapması beklenen Devlet Başkanı Bolsonaro'nun, destekçileri kamyon ve tırlardan oluşan konvoylarının Brasilia ve Sao Paulo'ya doğru gittiği görüldü.

BOLSONARO SOSYAL MEDYAYA SAVAŞ AÇTI

Koronavirüs salgını süresince Twitter ve Facebook gibi platformlar Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle içeriklerine sansür uygulamıştı. Bolsonaro sosyal medya platformlarının hesapları "keyfi olarak" kaldırmasına sınırlama getirdi. Yeni bir kararnameyi imzaladı.

Video paylaşım platformu YouTube da Bolsonaro'nun 15 videosunu, temmuz ayında kaldırdı. Bolsonaro platformlardaki profillerin gelişigüzel kaldırılmasını engellemek amacıyla yeni bir kararnameye imza attı.

Yeni kararname, sosyal medya şirketlerinin hesapları iptal etme veya engellemeleri konusuna "netlik" getiriyor. Kararnamenin ayrıca "ifade özgürlüğü" kapsamında kullanıcıların yasaklı içeriği tekrar paylaşmasına izin vereceği belirtiliyor.

Bolsonaro destekçileriyse protesto düzenleyerek, “Özgürlük, yozlaşma yok, sosyal medyada sansür yok! Başkan Bolsonaro'ya destek” sloganlar attı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...