Tgrt Haber
31 Ocak 2014 09:58

Brimo, 'Suriye rejimi siyasi çözümlere inanmıyor'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi Brimo, 'Cenevre'de sonuç alınmaması, Esad rejiminin diyaloglara kapalı olduğunun uluslararası teyidi olur. Rejim, siyasi çözümlere inanmıyor' dedi.

Brimo, 'Suriye rejimi siyasi çözümlere inanmıyor'
suriye, cenevre-2 konferansı, cenevre, nuri brimo,

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi ve  Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (El Parti) Sözcüsü Nuri Brimo, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Irak'ın Erbil kentinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenevre-2 Konferansı'nı ve Suriye'deki son durumu değerlendirdi. Cenevre'nin geç de olsa atılmış doğru ve büyük bir adım olduğunu ifade eden Brimo, Cenevre'de sonuç alınmamasının muhaliflerin işine yarayacağını savunarak, şunları söyledi:
"Esad rejimi, diyalog ve müzakereyi bilmez ancak öldürmekten anlar. Cevevre'de amaçlanan geçici bir hükümetin kurulmasıdır. Fakat rejim, buna itiraz ediyor. Esad, diyor ki 'uluslararası camia bize yardım etsin Suriye'deki terör gruplarını temizleyelim.' Oysaki terörü Tora Bora'dan, Lübnan'dan ve Irak'tan Suriye'ye getiren Esad'dır. Cenevre'de bir sonuç alınmaması, Esad rejiminin diyaloglara kapalı olduğunun uluslararası teyidi olur. O zaman biz Suriye muhalefeti olarak Birleşmiş Milletler ve ilgili devletlere başvurarak Suriye'deki sorunun artık diyalogla çözülme sürecinin tükendiğini, askeri yöntemlerin denenmesi gerektiğini teklif edebiliriz. Çünkü rejim, siyasi çözümlere inanmıyor."  Brimo, AA'nın yayımladığı Suriye'deki katliam fotoğraflarıyla ilgili ise "Beşşar Esad, Suriye'de yaptıklarıyla Adolf Hitler'i geçti. Esad, masum insanları çocuk, kadın, yaşlı demeden yakıyor, asıyor ve kesiyor. Bu fotoğraflar ve görüntüler, yapılan işkence ve katliamların belgesi oldu. Savaş bittikten sonra insani bilançonun sanıldığının çok üstünde olduğu görülecektir. Her gün başka bir yerde toplu olarak görülmüş insan cesetleri çıkıyor. Kim bilir böyle kaç tane toplu mezar var. Bunların ortaya çıkarılması için BM ve uluslararası toplumun biran önce harekete geçmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu. EL Parti'nin de üyesi olduğu Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin, SMDK ile birlikte hareket ettiğini anlatan Brimo, "nasıl bir Suriye istiyorsunuz" sorusuna, "Biz diyoruz ki Suriye için en ideali federal sistemdir. Suriye'deki etnik ve dini unsurlar ancak böyle bir sistemde bir araya gelebilir" diye konuştu.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...