Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 10:24

Brüksel'deki patlamalarda ölenlerin sayısı belli oldu

Türkiye'de meydana gelen patlamaların ardından terör bukez Avrupa Birliği'nin Başkenti Brüksel'i vurdu. Havalimanı ve metroda meydana gelen patlamalarda en az 23 ölü 30'un üzerinde yaralı var.

Brüksel'deki patlamalarda ölenlerin sayısı belli oldu
brüksel ölenlerin sayısı,

Brüksel'deki terör saldırılarında can kaybı artıyor. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki uluslararası havalimanında yaşanan çifte patlama, bölgede büyük paniğe neden oldu. İntihar saldırısının neden olduğu patlamalarda en az 13 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi ağır yaralandı. Patlama anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Havalimanındaki saldırının ardından Brüksel'deki Maelbeek metro istasyonunda da bomba patladı. Metroda meydana gelen patlamada ise 10 kişi yaşamını yitirdi.
Zaventem Havalimanı'ndaki insanlar panik içinde, patlama seslerinin geldiği yerlerin aksi istikamette koşmaya başladı. Yaşanan panik, kameralarca saniye saniye kaydedildi.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddetini göz önüne koyuyor" diye aktardı.

"BURAYA GELMEYİN"

Brüksel havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İki patlama yaşandı. Bina boşaltılıyor.Havalimanı bölgesine gelmeyin" uyarısı yapıldı.

Patlamanın etkisiyle havalimanındaki camların kırıldığı görüldü.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı" dedi.

Patlamanın yaşandığı havalimanı

Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...