Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2018 21:46

Brunson Beyaz Saray'da! Trump ile görüştü...

ABD Başkanı Trump, dün tahliye edilen ve ülkesine dönen rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Trump, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. İlişkilerde eskiye dönmek için büyük bir adım' dedi.

Brunson Beyaz Saray'da! Trump ile görüştü...
papaz brunson

Beyaz Saray'daki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunsona, "Sormam gerek, Türkiyeye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiyeyi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar" dedi.

Trump, 'Türkiye ile sıkıntılı işler vardı, eskiye döneceğiz.' dedi.

Brunson ise Trump ile görüşmesinde 'Öncelikle çocuklarımızla vakit geçirmek istiyorum ve dua etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde röportaj verme durumu da olabilir. Ama tabii ki yönetime, hükümetimize, devletimize teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkeyi çok seviyoruz. Dün akşam Almanya'ya gittim ve orada bana bir Amerikan bayrağı verdiler, gözlerime inanamadım. Gerçekten harika bir andı. Bu ülke için her zaman dua edeceğim' açıklamasında bulundu.


Trump, Cemal Kaşıkçı için 'Şu anda hiç kimse ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de çok ciddi şekilde soruşturuyor. 110 milyar dolarlık bir sipariş var ve öyle bir şeyi iptal etmek aptalca olur diye düşünüyorum. Bunun dışında bazı şeyler yapılacak. Kendilerini de nişanlısını da oval ofise davet ettik. Ancak şu anda tabii ki çözmek için ne olduğunu öğrenmek için çalışıyoruz. Onu canlı bulmayı umuyoruz. Herkes ses kaydından bahsediyor, bunu duymak istiyoruz. Şu anda herhangi bir şey görmedim. Kral Selman'ı da arayacağım. Bu akşam ya da yarın kendisini ararım.' dedi.

Trump ayrıca ABD-Türkiye ile ilgili ilişkiler konusunda da 'Türkiye'ye karşı çok kötü davrandık ama hiçbir şekilde anlaşma yapmadık. Gerçekten Türkiye ile yakınlaşma şansımız var. Türk halkı gerçekten muhteşem bir halk.' dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...