Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 13:19

Bu bebek başka bebek görenler gözlerine inanamıyor

Dünyada 10 milyonda bir görülen ve halk arasında ‘Balık bebek’ yada ‘yılan bebek’ olarak bilinen ve bir çeşit deri hastalığı olan 3 aylık bebek, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Bu bebek başka bebek görenler gözlerine inanamıyor
balık bebek, yılan bebek, deri hastalığı, bebek, GÜNCEL, güncel haber,

Batman'da, her gün anne ve babası tarafından yıkanan, vücudu balık gibi pul pul dökülen Bünyamin bebek, 10 milyonda bir rastlanan bu hastalığa yakalandı. Her gün yıkandıktan sonra çeşitli merhem ve solüsyonlarla tedavisi yapılan bebeğin ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
İŞSİZ BABA “İLAÇLARINA HER AY 500-600 TL GİDİYOR”
Batman Gazetesi'nin haberine göre, 3 Çocuk babası M.A. 3 ay önce doğan ve adını Bünyamin bıraktıkları bebeklerinin ciddi bir bakıma ihtiyaç duyduğunu belirterek “Yeşilkart bünyesinde sağlık güvencemiz var. Ama bebeğin bakımı için ilaçların çoğunu devlet ödemeyince kendi imkanlarımızla alıyoruz. Doktorlar ona buhar odası bile önerdiler fakat bu bizim için imkansız. Her gün bir iki kez onu yıkayıp ilaçlıyoruz. Aksi taktirde derileri tıpkı balık pulları gibi dökülüyor. Gözlerinden de rahatsız olunca sürekli iki kişi ona bakmak zorunda kalıyoruz” dedi. Dünya genelinde nadir rastlanan tıp literatüründe "harlequin ichthyosis" denilen hastalığa yakalan bebeğin ailesi, bakımı zor ve masraflı olunca mağdur duruma düştüler. Aile, yetkililerden en azından ilaçları için destek talebinde bulundular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...