Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 14:50

Bu da saydam ahtapot: İç organları bile görülebiliyor

Bir grup araştırmacı, Pasifik Okyanusu'nun derinlerinde oldukça nadir görülen cam ahtapot ile karşılaştı. Ahtapotun iç organları bile görülebiliyor.

Bu da saydam ahtapot: İç organları bile görülebiliyor
ahtapot,pasifik okyanusu

Pasifik Okyanusu'nun en derin kısımlarını araştıran bir grup araştırmacı, derisini şeffaf gösteren nadir bir cam ahtapot tespit etti. İç organları çıplak gözle görülebilen ahtapot, Phoenix Adaları Takımadaları yakınlarında yapılan keşif gezisinde iki kez görüntülendi. Vitreledonella richardi olarak bilinen kafadanbacaklı türlerinin 1918'den beri var olduğu biliniyor. Fakat yüzdüğü aşırı derin seviyelerden ve yırtıcılar tarafından yendiğinden dolayı nadiren kayda alınabiliyor. 

Dailymail'in haberine göre, Schmidt Ocean Enstitüsü'nden Dr Jyotika Virmani, cam ahtapota dair şunları anlattı:

''Dalışları canlı yayınlamak, şeffaf cam ahtapot gibi nadiren görülen ve büyüleyici yaratıklara bir bakış atmamızı sağlıyor. Bu platformu okyanusumuzu daha iyi anlamak için sunarak, hayal gücünü tetiklerken, bilimsel kavrayışları ilerletmeye ve su altı dünyamızın korunmasına yardımcı oluyoruz.''

Bu da saydam ahtapot: İç organları bile görülebiliyorGÖZLERİ NEREDEYSE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE

''Cam ahtapot üzerindeki emiciler küçüktür, birbirinden uzaktır ve diğer bazı ahtapot türlerinin aksine tek bir dizi halinde düzenlenmiştir. Gözleri neredeyse dikdörtgen şeklindedir ve derin deniz canlıları, doğmaya hazır olana kadar dişinin vücudunda kalan yumurtaların içinde gelişen embriyolara sahiptir.''

Öte yandan cam ahtapot, Dr. Virmani ve eski Google CEO'su Eric Schmidt ve eşi Wendy tarafından kurulan Schmidt Ocean Enstitüsü'nden diğer araştırmacılar tarafından görüntülendi. Ekip, 34 gün boyunca Kiribati'nin doğusundaki Phoenix Adaları'nı keşfederek 11.580 mil kareden fazlasını haritalandırdı.

Phoenix Adaları, dünyanın en büyük mercan ekosistemlerinden biridir ve araştırmacılar, ekiplerinin büyük bir bölümünü ekosistem ve habitatların nasıl bağlantılı olduğu konusunda harcadılar.  Kesin olmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, çok dallı bir altın mercan da dahil olmak üzere yeni mercan türleri bile keşfetmiş olabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...