Tgrt Haber
08 Ekim 2021 15:22

Bu göle saatte 280 yıldırım düşüyor!

Venezuela'da Catatumbo Nehri'nin Maracaibo Gölü'ne dökülen Venezuela'daki havza, dünyanın en çok yıldırım düşen olarak biliniyor. Yalnızca 1 saat içinde 280 yıldırım düşüyor.

Bu göle saatte 280 yıldırım düşüyor!
yıldırım,,venezuela,

Dünyada en çok yıldırımın düştüğü Maracaibo Gölü gizemini hala korumaya devam ediyor. Bu bölgede atmosferdeki yüksek fırtına bulutları, her yıl yoğun şimşek fırtınaları üretiyor. Bu fırtınalar 10 saate kadar sürebiliyor hatta saatte 280 yıldırım düşüyor. Araştırmacılar, nehir havzasındaki bataklık üzerine oluşan metan gibi doğal gazların, yıldırım çarpmalarının sıklığını etkileyip etkilemediğini son birkaç yılda tartıştılar.

Bu göle saatte 280 yıldırım düşüyor!

Bazı araştırmacılar, yıldırım miktarının ana kayadaki uranyumdan kaynaklanabileceğini iddia ediyor. Bazıları gazların diğer atmosferik koşulların etkilerini artırdığına inanırken, diğerleri gazların yıldırımın rengini yalnızca sarı veya turuncu bir renk alacak şekilde bozduğunu iddia ediyor.

Yine de diğerleri, güneşin doğuşu ve batışı sırasında gökyüzünün renklenmesiyle aynı şekilde, renk bozulmasının mesafeden ve ışığın parçacıklar arasında kırılmasından kaynaklandığına inanıyor.

Bu göle saatte 280 yıldırım düşüyor!

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...