Tgrt Haber
03 Aralık 2021 12:41

Queen Mary Londra Üniversitesi en şanslı grubu açıkladı! Bu hastalıklar Korona’dan koruyor

Queen Mary Londra Üniversitesi, Kovid-19 ile ilgili yaptığı araştırmada şaşkınlık veren sonuçlar elde etti. Saman nezlesi, astım rinit, egzama gibi hastalıkların kişileri Korona karşı koruduğu ortaya çıktı.

Queen Mary Londra Üniversitesi en şanslı grubu açıkladı! Bu hastalıklar Korona’dan koruyor
Koronavirüs,Astım,Astım rinit,Egzama

2 yıldır tüm dünyayı olumsuz etkileyen Kovid-9 ile daha iyi mücadele etmek için pek çok araştırma yapılıyor. Queen Mary Londra Üniversitesi tarafından Koronavirüs üzerine yapılan bir araştırma çok şaşırtıcı ve beklenmeyen sonuçlar doğurdu. Araştırma, saman nezlesi, astım rinit, egzama gibi alerjik rahatsızlıkların Kovid-19 enfeksiyon riskini yüzde 40'a kadar düşürdüğünü ortaya koydu. 

16.000'DEN FAZLA KİŞİ ÜZERİNDE ÇALIŞILDI

Araştırmalar, Mayıs 2020 ile Şubat 2021 arasında İngiltere’de 16.000'den fazla yetişkin üzerinde yapıldı. Araştırmaya göre saman nezlesi, alerjik rinit, egzama hastalarının virüse yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 25 daha az olduğu ortaya çıktı. İlaç kullanan astım hastalarının Kovid-19’a enfekte olma olasılığının yüzde 38 daha az olduğu kaydedildi. Ayrıca daha yaşlı, erkek veya altta yatan başka hastalıkları olan hastalarda enfeksiyon riskinin artmadığı ortaya çıktı. 

Queen Mary Londra Üniversitesi en şanslı grubu açıkladı! Bu hastalıklar Korona’dan koruyor

SEBEBİ BİLİNMİYOR

Araştırmanın Delta veya Omicron varyantlarının ortaya çıkmasından önce yapıldığını belirtiliyor. Bu nedenle alerjik koşulların yeni türlere karşı koruyucu olup olmadığı bilinmiyor. Ancak alerjisi olan kişilerin enfeksiyon riskinin daha düşük olup olmadığı ve eğer öyleyse neden böyle olduğunu görmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu belirtildi. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...