Tgrt Haber
23 Aralık 2015 16:51

Bu kez askerler sivil katletti

Boko Haram militanlarının izini süren Kamerunlu askerlerin, Nijerya topraklarına girerek bir köyde 70 sivili öldürdüğü iddia edildi.

Bu kez askerler sivil katletti
askerler, sivil,

Görgü tanıkları, Boko Haram militanlarının peşinden giden Kamerunlu askerlerin, ülkenin kuzeydoğusunda Borno eyaletindeki Gwoza bölgesinde en az 70 kişiyi öldürdüğünü söyledi. İddiaya göre, pazar günü Kirava-Jimni köyüne giren Kamerun askerleri, köylülere Boko Haram militanlarının nerede olduğunu sorduktan sonra üzerlerine ateş açtı.

Bölge sakinlerinden Muhammed Abba, "Biz daha ne olduğunu anlamadan Kamerunlu askerler belirdi ve Boko Haram militanlarının nerede olduğunu sormaya başladı. Biz daha cevap veremeden ateş etmeye başladılar. Bu hepimizi korkuttu ve çoğumuz kaçmaya başladı" ifadesini kullandı.

Abba, kurtulanların bir gün sonra köye döndüklerinde yollarda 70'den fazla cesetle karşılaştıklarını belirtti.

Borno eyaletinde faaliyet gösteren bir sivil savunma örgütünün sözcüsü Abbas Gava da iddiaları doğrulayarak, Kamerun sınırındaki Ashigashiya köyünün sakinlerinin kendisini aradığını ve Kamerunlu askerlerin Kirava-Jimni köyüne kaçan Boko Haram militanlarının peşine düştüğünü aktardığını kaydetti.

Kamerun ordusunun sözcüsü Albay Didier Badjeck ise askerlerin sivilleri vurduğu iddialarını yalanlayarak, Kamerun ve Nijerya askerlerinin Boko Haram'a karşı operasyonlar yürüttüğünü söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...