Tgrt Haber
14 Haziran 2022 16:47 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 17:00

Bucha'daki sivil katliamın izleri: İşkence görmüş elleri arkadan bağlı 7 ceset bulundu

Rus ordusunun sivil katliam gerçekleştirdiği Bucha'da elleri arkadan bağlı halde 7 sivilin cansız bedeni bulundu. Sivillerin öldürülmeden önce işkence gördüğü anlaşıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bucha'daki sivil katliamın izleri: İşkence görmüş elleri arkadan bağlı 7 ceset bulundu
ukrayna,rusya

Rusya'nın her daim inkar ettiği Bucha katliamının yankıları hala sürüyor. Son olarak Kiev Bölge Polisi, Bucha'ya bağlı Myrotske köyü yakınlarında bulunan bir ormanlık alanda, eskiden Rus mevzilerinin olduğu yerde 7 Ukraynalı sivilin cesedinin bulunduğunu açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ölenlerin hepsi bağlanan, işkence gören, vurulan sivillerdi. Saldırganlar, Ukraynalıların cesetlerini toprakla dolu iki çukura saklamaya çalıştı. Çukurlardan birinde başından ve dizinden silahla vurulmuş 40 yaşındaki bir adamın cesedi bulundu. Yakındaki bir çukurda 6 cesede daha rastlandı. Toplamda kafalarında ve vücudunun diğer yerlerinde kurşun izleri bulunan 7 kişinin cesedini bulduk. Kurbanların bazıları kemerlerle, bazıları ise bantla bağlanmıştı.''

Bucha'daki sivil katliamın izleri: İşkence görmüş elleri arkadan bağlı 7 ceset bulundu

BİN 318 SİVİLİN CESEDİNE ULAŞILDI

Cesetlerin bulunduğu bölgede Kiev polisi, müfettişler, adli tıp uzmanları ve Bucha Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Savaşın başından bu yana Kiev bölgesinde bin 316 sivilin cesedine rastlandığı belirtildi.

Polise göre ülke genelinde halen bin 200 sivile ait cesedin kimlik tespiti yapılmaya çalışılıyor. Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, "Bu uzun bir süreçtir, oldukça zahmetli. Çünkü birçok beden çürüme halinde. Telefon hattından bize ulaşan akrabalardan DNA alıyoruz ve bunları ölü, gömülü, vurulmuş, kimliği tespit edilemeyen kişilerin örnekleriyle karşılaştırıyoruz" dedi. Klymenko, polisin şu anda ülke genelinde 12 binden fazla sivilin ölümünü araştırdığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Baba pro19 Mayıs 2023 08:20

Çoooook kötü

Sonraki Haber Yükleniyor...