Tgrt Haber
26 Ocak 2014 11:12

Bulgaristan’da kar yüzünden 'sarı alarm' verildi

Bulgaristan’da iki gündür etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle ülkenin 15 bölgesinde, 'sarı alarm' ilan edildi.

Bulgaristan’da kar yüzünden 'sarı alarm' verildi
bulgaristan,romanya,sarı alarm,kar yağışı,

Ülkenin kuzeyindeki Bulgaristan ile Romanya arasındaki sınırda  bulunan Tuna Köprüsü, kar yağışı nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis yetkilileri, Romanya’ya doğru çıkış yapmak üzere bu istikamete giden tır kamyonlarını Veliko Tırnovo, Plevne, Razgrad, Eski Zağara ve Hasköy bölgelerindeki park yerlerine yönlendiriyor. Köprüden sadece Romen plakalı araçların çıkış yapmalarına izin veriliyor.Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo ve Lesovo Gümrük Kapıları’nda trafik normal seyrederken, ülkenin başlıca dağ geçitlerinde trafikte büyük sorunlar yaşanıyor. Ağır taşıtlar sadece zincir ve takozla geçiş yapabilirken, Hainboğaz Dağ Geçidi’nin tamamen trafiğe kapalı olduğu belirtildi.
Bulgar meteoroloji uzmanları, turistleri, ülkede etkin olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle, dağlara çıkmamaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, ülkenin bilinen başlıca kış merkezleri olan Borovetz ve Pamporovo’da bulunan turistlerin hava muhalefeti nedeniyle hafta sonu kayak yapamayacakları bildirildi.Ülkedeki havaalanlarının açık olduğunu ifade eden yetkililer, Karadeniz kıyısında bulunan Varna Limanı'nın, yük taşımayan gemilere kapalı olduğunu kaydetti.Bulgaristan’da şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışının birkaç gün daha etkili olacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...