Tgrt Haber
17 Ocak 2014 08:56

Bulvar istemeyen İspanyollar polisle çatıştı

İspanya'nın Burgos kentinde belediyenin bir caddeyi genişleterek bulvara dönüştürme projesine karşı başlayan protestolar 7. gününde devam etti.

Bulvar istemeyen İspanyollar polisle çatıştı
ispanya, burgos, bulvar istemeyen ispanyollar, polisle çatıştı,

Burgos kentinde toplanan 4 bin kadar kişi, hafta sonu yapılan, olayların çıktığı gösteriler sırasında gözaltına alınan ve 3 bin avroluk kefalet bedelini ödeyemedikleri için halen tutuklu bulunan 3 kişinin serbest bırakılmasını istedi. Olaysız geçen yürüyüşe katılanlar, ''Gamonal (Mahallesi) bulvar istemiyor'' sloganları atarken, protestolarına yarın da devam edeceklerini açıkladı. Bu arada, Burgos'daki eyleme destek kapsamında başkent Madrid de bu akşam saatlerinde yine gösterilere sahne oldu. Sol Meydanı'nda toplanan 200 kişilik bir gruba polis müdahala etti. Çıkan olaylarda yaralananlar ve gözaltına alınanların bulunduğu bildirildi. Öte yandan, Madrid'de dün akşam çıkan olaylarda gözaltına alınan, 1'i itfaiyeci, 3'ü reşit olmayan 14 kişi, sevk edildikleri mahkemece şartlı serbest bırakıldı.
Burgos Belediyesi, bölge halkıyla müzakere etmek için Gamonal'daki bulvar projesini bir süreliğine durdurma kararı almıştı. İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle ortaya çıkan sistem karşıtı grupların çağrısıyla dün akşam İspanya'daki 47 şehirde ''Hepimiz Gamonalıyız'' başlığı altında gösteriler düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...