Tgrt Haber
20 Kasım 2021 18:18

Burkina Faso’da Fransız askerlerine geçit yok: Taş ocağına sığındılar

Fransız askeri konvoyunun geçişi, Burkina Faso’nun Kaya şehri sakinlerince engellendi. Fransız konvoyuna “Burası bizim evimiz, evine dön Fransa” diyen bölge sakinlerinin tepkisi karşısında Fransız askerler eski bir taş ocağına sığınmak zorunda kaldı.

Burkina Faso’da Fransız askerlerine geçit yok: Taş ocağına sığındılar
Burkina Faso,fransa,,asker,,protesto,

Burkina Faso’da ulusal basında çıkan habere göre Fransız askerlerin terörist gruba silah yardımı ettiğini düşünen bölge sakinleri, Nijer’e doğru ilerleyen Fransız askeri konvoyunun geçişine izin vermedi.  Göstericiler elindeki "Burası bizim evimiz", "Evine dön Fransa" ve "Ülkemizi terk et Fransa" yazılı pankartlar ile Fransız askerlerinin ülkeyi terk etmesini istedi. Yerel halk ayrıca Fransız askerlerinin terörist grupları destekleyip onlara silah yardımında bulunduğunu iddia etti.

ESKİ TAŞ OCAĞINA SIĞINDILAR

Kaya Belediye Başkanı Laurent Kontogom aracılık yapmasına rağmen bölge sakinlerinin siniri geçmedi ve konvoyun geçişine izin verilmedi. Geri çekilmek zorunda kalan Fransız konvoyu, Kaya’ya yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alan bir taş ocağına sığındı. Fransa ve Burkina Faso tarafından resmi açıklama yapılmazken Fransa’nın Sahel bölgesindeki Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da 5 bin 100 askeri bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...