Tgrt Haber
19 May 2022 08:50 - Güncelleme : 19 May 2022 09:07

Bush'un dil sürçmesi gündem oldu: Irak'ın acımasız işgali

Irak'ın işgali sırasında ABD'de başkan olan George W. Bush'un Ukrayna yerine Irak diyerek, ''Irak'ın acımasız işgali'' demesi sosyal medyada gündem oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
george bush,ırak,ukrayna

2003 yılında Irak'ın işgali esnasında ABD Başkanı olan Gerorge W. Bush, Dallas'ta dün katıldığı etkinlikte sosyal medyaya damga vuran bir dil sürçmesine imza attı. Irak'ın işgalini başlatan Bush, konuşması sırasında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına tepki gösterirken Ukrayna yerine Irak dedi ve salondakiler şaşkına döndü.

Bush, konuşmasında, "Bunların sonucu, Rusya'da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak'ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu." ifadesini kullandı.

''NEYSE... 75 YAŞINDAYIM...''

Yaptığı yanlışı fark edince hafif gülümsemeyle sözlerini "Yani Ukrayna'yı" diye düzelten Bush'un Irak gafı karşısında salonda önce derin bir sessizlik olurken, devamında Bush'un "Irak'ı da... Her neyse, 75 yaşındayım" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Bush'un Irak'ın işgaliyle ilgili videosu sosyal medyada kısa sürede viral olurken, pek çok kişi "Irak'ı işgal eden Bush'un bilinçaltının sözlerine yansıdığına" vurgu yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...