Tgrt Haber
31 Mart 2014 21:27

Büyük kayıpların ardından Fransa Başbakanı istifa etti

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Sosyalistleri'nin ülke genelindeki yerel seçimlerde büyük kayıplar vermesi sonrasında istifa etti.

Büyük kayıpların ardından Fransa Başbakanı istifa etti
fransa, istifa, Jean-Marc Ayrault, bugün,Fransa,

2012 yılından beri Fransa Başbakanlığı görevini yürüten Ayrault, dün Fransa'da yapılan yerel seçim sonuçlarının "hükümet için bir yenilgi olduğunu" itiraf ederek istifasını verdi. Böylelikle Fransa'nın 5. Cumhuriyeti yönetiminde yapılan yerel seçimler sonrasında ilk kez bir Fransız Başbakan istifa etmiş oldu.
Fransa Cumhurbaşkanı'nın, görevinden istifa eden Ayrault ile görüşme yaptıktan sonra bugün akşam saatlerinde yeni Başbakanı duyurması bekleniyor. Fransa'da dün yapılan seçimler Hollande'ın liderliği için bir referandum niteliği taşıyordu. Sosyalistler'in ülke ekonomisini idaresine yönelik yaşanan hayal kırıklıkları, dün yapılan seçimlerde pek çok seçmenin muhafazakar veya göçmen karşıtı aşırı sağcılara oy vermesine sebep oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...