Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2014 08:53

Cameron, Erdoğan'ı tebrik etti

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı

Cameron, Erdoğan'ı tebrik etti
cameron,erdoğan,tebrik,

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Cameron'ın Erdoğan'ı arayarak tebrik ettiği, ikilinin Irak ve bölge genelindeki gelişmeleri görüştükleri kaydedildi.
Erdoğan'ın Cameron'a teşekkürlerini ileterek, ikili ilişkilerin önemini vurguladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"İki lider de Irak konusunda, Sincar Dağı'nda mahsur kalanlar da dahil olmak üzere, IŞİD tarafından korkutulanlara insani destek sağlanması kapsamında yakından çalışmaya devam etmeye karar verdi. Başbakan Cameron sadece Irak'takiler değil Türkiye'ye kaçan sığınmacılara da sağlanan destek için, Türkiye'nin bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşıladı.
Gazze'deki duruma ilişkin olarak iki lider de bu çatışmaya sürdürebilir bir çözüm getirilmesine ihtiyaç duyulduğu, çatışmadan etkilenen Filistinlilere yardımcı olmak için uluslararası toplumun destek vermesi ve kalıcı bir ateşkesin devreye alınmasını takiben Gazze'deki altyapının tekrardan inşasına yardımcı olunması hususunda anlaştı."
Çin Devlet Başkanı Şi, Erdoğan'ı kutladı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a mesaj göndererek tebriklerini iletti. Şi, mesajında, Erdoğan ile iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini geliştirerek, iki ülkeye ve iki ülke halkına fayda sağlamaya çalışacağının bildirdi. Türkiye ile Çin arasında 43 yıl önce başlayan diplomatik ilişkilerden bu yana iki ülke arasında büyük gelişmeler olduğuna işaret eden Şi, iki ülkenin kültürel temaslarıyla ikili işbirliklerinde büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Şi, ayrıca ikili ilişkilerin 2010 yılında stratejik seviyeye yükseltilmesiyle karşılıklı siyasi güvenin de sürekli arttığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...