Tgrt Haber
03 Eylül 2014 17:59

Cameron, 'Kürtlerle çalışmalıyız'

İngiltere Başbakanı David Cameron, rehin tuttuğu İngiliz vatandaşını başını keserek öldürmekle tehdit eden IŞİD'e seslendi. "Eğer tehditleri karşısında zayıflayacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tam tersi etki oluşturacak" diyen Cameron "IŞİD'in geri püskürtülmesi için Kürtlerle ve diğerleriyle çalışmalıyız" ifadesini de kullandı.

Cameron, 'Kürtlerle çalışmalıyız'
Irak,Sabah,Bağdat,İngiltere,İşçi Partisi,David Cameron,Dışişleri Bakanlığı,i

Başbakan David Cameron, yaz tatilinden sonra ilk kez İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta yapılan "Başbakana Sorular" oturumuna katıldı. Oturumda IŞİD terör örgütüyle ilgili sorulara cevap veren Cameron, ülkesinin terörü yenme hedefinin engellenemeyeceğini belirterek Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesini kınadı. Cameron, "Bu tür barbar katiller, bizim gibi bir ülkeyi sindiremeyecek. Eğer tehditleri karşısında zayıflayacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tam tersi etki oluştruacak. Değerlerin, hukukun egemenliği altında tuttuğumuz hürriyetin, özgürlüğün, demokrasinin korunması için daha kararlı olacağız" ifadelerini kullandı.  İki Amerikalı gazetecinin IŞİD tarafından öldürülmesini "tamamen tiksindirici ve barbarca" olarak nitelendiren Cameron, "Bu insanlar (IŞİD) şunu anlamalı, terörü yenme hedefimizde kararsızlık yaşamayacağız" diye konuştu. İngiltere Başbakanı Cameron, bu Sabah başkanlık ettiği acil kabine toplantısının devamı olarak, hükümet yetkilileriyle gün içerisinde IŞİD tarafından internete konulan videoya ve IŞİD'in elindeki İngiliz rehinenin durumuna ilişkin toplantı düzenleyeceğini ifade etti. Cameron, rehin tutulan İngiliz vatandaşıyla ilgili bilgi vermezken, Dışişleri Bakanlığı'nın rehinenin ailesine destek sağladığını, sadece Irak'ta değil, dünyanın başka yerlerinde de rehin alınan İngiliz vatandaşlarının durumlarına ilişkin sürekli toplantıların yapıldığını, kendisinin ise kişisel olarak olaylarla ilgilendiğini kaydetti.
"KÜRTLERLE ÇALIŞMALIYIZ"
İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband'in IŞİD tehdidiyle mücadele kapsamında Cameron'ın bölge ülkeleriyle ne gibi çalışmalar yürüttüğü sorusu üzerine Cameron, hem bölgedeki kişilerin hem de bölge ülkelerinin bu krizin çözülmesini istediğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Bunu Batı'nın liderliğindeki bir müdahale olarak görmemeliyiz. Bölgede, azınlıklar da dahil, toplulukları IŞİD'in dehşetinden koruyan Kürtler var. Bağdat'ta en acil şekilde kurulup, tüm ülkeyi temsil etmesi gereken hükümet var. Yezidi toplumu da dahil, işkence gören tüm azınlıkların korunması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Biz de tüm varlıklarımızı kullanmalıyız. En başta insani yardım odaklı olarak, insanları zulümden, açlıktan kurtarmamız gerekli. Bağdat'taki hükümet ve diğerleriyle çalışarak IŞİD'in üzerinde baskı oluşturmalıyız. IŞİD'in geri püskürtülmesi için bu stratejinin bir parçası olarak Kürtlerle ve diğerleriyle çalışmalıyız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...