Tgrt Haber
05 Mart 2014 18:29

Cameron, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirdi

Cameron Rusya'nın askeri birliklerinin Kırım'da bulundurmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cameron, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirdi
İngiltere başbakanı'ndan ukrayna açıklaması, cameron'dan rusya'ya eleştiri,

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda, Ukrayna'daki gelişmelere de değindi. Avrupa Birliği'nin yarın liderler zirvesinde Ukrayna ile ilgili bütünlük ve açıklık içerisinde hareket etmesinin önemli olduğunu belirten Cameron, "Rusya askeri birliklerinin Kırım'da bulunmalarının kabul edilemez" olduğunu vurguladı.
Rusya'nın bu durumun bedelini ödemesi gerektiğini söyleyen Cameron, "Bu nedenle örneğin biz G8 zirvesi hazırlıklarına katılmayı askıya aldık. Mevcut koşullarda G8 zirvesinin nasıl yapılabileceğini görmek zor. Soçi paralimpik oyunlarına kraliyet ve bakan düzeyindeki katılımımızı iptal ettik. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı göstermediği için Rusya ile ilgili daha fazla ne gibi adımlar atılmalı, bunları da değerlendirmeliyiz" diye konuştu. G8 Zirvesinin Rusya'nın Soçi kentinde 4-5 Haziran tarihlerinde yapılması planlanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...