Tgrt Haber
09 Mart 2014 18:54

Cameron ve Putin'den kritik Ukrayna görüşmesi

İngiltere Başbakanı Cameron ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki son durumla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Cameron ve Putin'den kritik Ukrayna görüşmesi
ingiltere, vladimir putin, ukrayna, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

İngiltereBaşbakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı DavidCameron'ın Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin'i arayarak Ukrayna'daki durumu tırmandırmama ve Rusya ile Ukrayna hükümetleri arasında doğrudan görüşmeleri sağlayacak bir temas grubunun oluşturulmasına destek vermeye çağırdığı kaydedildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Cameron, Avrupalı ve ABD'li ortaklarla Kırım dahil Ukrayna'daki duruma diplomatik bir çözüm bulunması için Rusya ile çalışmak istendiğini açıkça ortaya koydu. İngiltere Başbakanı ayrıca, Ukrayna halkının kendi geleceğini seçme hakkı olduğunu ve mayıs ayı sonunda yapılması planlanan seçimlerin buna ulaşılacak en iyi yol olduğunu vurguladı. Uluslararası toplum seçimlerin özgür, adil ve kapsayıcı olması için birlikte çalışmalı." Putin'in istikrarlı bir Ukrayna'nın herkesin faydasına olacağı görüşüne katıldığı belirtilen Başbakanlık açıklamasında, "Putin, Rusya'nın krize diplomatik bir çözüm bulmak istediğini ve temas grubuyla ilgili teklifleri yarın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini söyledi" ifadelerine yer verildi. Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukların da görüşmede ele alındığı ve iki liderin uluslararası toplumun gelecek aylarda Ukrayna'ya finansal destek sağlaması konusunda hem fikir oldukları belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...