Tgrt Haber
30 May 2014 17:59

Cameron'dan Poroşenko'ya tebrik telefonu

İngiltere Başbakanı David Cameron, Ukrayna Devlet Başkanlığına seçilen Petro Poroşenko'yu telefonla arayarak seçim zaferi dolayısıyla kutladı ve zor koşullarda kendi geleceklerini belirlemek için seçimlerde kararlılık gösteren Ukrayna halkını takdir ettiğini bildirdi.

Cameron'dan Poroşenko'ya tebrik telefonu
cameron, poroşenko, tebrik telefonu,

İngiltere Başbakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Ukrayna'da devam eden kriz süresince verdiği destek için Poroşenko'nun Cameron'a teşekkür ettiği, iki liderin önümüzdeki hafta Fransa'da düzenlenecek Normandiya çıkarmasının yıldönümü kutlamalarında bir araya gelmek için sabırsızlandıkları belirtildi. İki liderin yeni devlet başkanını Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar konusunda neler yapılabileceğini de görüştüklerinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi: "Devam eden şiddetin son verilmesine ve silahların taşınmasına son verilmesine yardım ederek, işbirliği yapması için Rusya'ya sert bir mesaj verilmeye devam edilmesi konusunda anlaştılar. Başbakan Cameron, Poroşenko'nun demokrasi, mali ve siyasi reformlarla ilgili açık mesajlarını takdir ederken, ulusal bir diyalog yolunda güvenli ve müreffeh bir Ukrayna'nın inşası için Poroşenko'ya desteğini sundu." Ukrayna'da geçen pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Poroşenko'nun 7 Haziran'da yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...