Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2021 18:15

Cami enkazında ezan: İsrail'e meydan okudu

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu yıkılan Qlaibo Cami'nin enkazının üzerine çıkan Filistinli bir adam ezan okudu.

Cami enkazında ezan: İsrail'e meydan okudu
Filistin,İsrail,Gazze,Saldırı,Camii

İşgalci İsrail, Gazze Şeridi'ne aralıksız bir şekilde sürdürdüğü saldırılarda özellikle yerleşim yerlerini hedef alıyor. 

İŞGALCİ İŞRAİL CAMİYİ HEDEF ALDI

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'nin kuzeyindeki Qlaibo Cami yerle bir olurken, Gazze Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı caminin hedef alınmasını kınadı. Ancak işgalci İsrail'in saldırısı ezanı dindiremedi. Filistinli bir adam yıkılan caminin enkazının üzerine çıkarak ezan okudu.

ŞEHİT SAYISI: 137

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda Gazze'den gelen son dakika bilgilerine göre 10 Mayıs'tan bu yana 137 Filistinli şehit edildi, 950 Filistinli yaralandı. Dünya katliama sessiz kalarak sessizce izlemeye devam ediyor.

Cami enkazında ezan: İsrail'e meydan okudu

İSRAİL GÜÇLERİNİN MESCİD-İ AKSA’DAKİ HAİN SALDIRILARI

Sabah namazı Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli namazdan sonra tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmaması için nöbet tutulmaya başlandı. 

“CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDA AKSA”

Harem-i Şerif’in bazı noktalarında barikat kuruldu. Filistinliler, barikat noktalarından ayrılmayacaklarını belirtti ve “Canımız, kanımız sana feda Aksa” sloganı attı. Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere çok sert bir şekilde plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleler sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların çoğu gözaltına alınmaya çalışıldı ve darp edildi. Fanatik Yahudiler, İsrail’de 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutlanıyor. Fanatik Yahudilerin oluşturduğu örgütler, 9-10 Mayıs tarihlerine gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın yapılması çağrısında yapılmıştı. Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...