Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2014 12:25

Çatışmalar Kobani'nin kenar mahallelerinde yoğunlaştı

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'nin (Ayn el Arap) kenar mahallelerinde yoğunlaştı.

Çatışmalar Kobani'nin kenar mahallelerinde yoğunlaştı
ışid,terörö örgütü,kobani,

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, IŞİD saldırılarını kent merkezine yoğunlaştırırken, Suriye tarafından yükselen dumanlar Suruç'un sınıra yakın bölgelerden de gözlendi.Mürşitpınar Sınır Kapısına yakın sınır hattı boyunca evlerin damlarına ve tepelere çıkanlar ise yükselen dumanları, hareket eden araçları ve patlama seslerinin geldiği alanları birbirine gösterdi.
Çatışmaların sürdüğü Kobani'den kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Büyük Kendirci köyünün sınır hattındaki tellerin arkasında araçlar ve hayvanlarıyla  bekleyişlerini sürdürüyor.Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına Türkiye tarafından kimseyi yaklaştırmazken, toplananların dağılması için havaya uyarı ateşi aştı. Sınır hattının Türkiye tarafında kalabalığın da arttığı gözlendi.Yumurtalık kavşağındaki gazetecilerin bulunduğu Kobani'yi gören tepeye de sadece basın mensupları alınmaya başladı. Gazeteci ve canlı yayın araçlarının bulunduğu mevki geriye biraz daha geriye çekilirken, askerlerin de çevresinde önlem aldığı görüldü.
Enbar'ın Kubeyse kasabası IŞİD militanlarının kontrolüne geçti
Öte yandan, Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Kubeyse kasabasının, terör örgütü IŞİD militanlarının kontrolüne geçtiği iddia edildi.Enbar Meclis Başkanı Sabah Kerhut, IŞİD militanlarının, Hit kentinin güneyinde yer alan Kubeyse kasabasındaki ordu güçlerinin çekilmesinin ardından herhangi bir çatışma yaşanmadan bölgeye girdiğini ifade etti.
Kerhut, IŞİD militanlarının buradaki polis merkezine bombalı saldırı düzenleyerek, binanın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...