Tgrt Haber
20 Nisan 2022 16:53 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 17:26

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov'la görüştü

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov'la görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, telefonda görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'daki son gelişmeleri ele aldı.  Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

Çavuşoğlu, dün de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefonda görüşmüştü.

İKİ ÜLKE ARASINDA ARABULUCULUK GAYRETLERİ

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda İstanbul'dak zirveye değinerek "Bu görüşmenin ardından müzakere heyetleri İstanbul’da bir araya geldi. İki tarafında ifade ettiği gibi bu görüşmelerde anlamlı bir ilerleme kaydedildi. Fakat ne yazık ki Bucha ve diğer bölgelerde gelen görüntüler nispeten pozitif olan atmosfere zarar verdi. Fakat biz umutluyuz ve olumluyuz. Aynı zamanda gerçekçiyiz farklı sorunlar var” demişti.

Türkiye’nin iki ülke arasındaki arabuluculuk gayretlerinin devam edeceğini aktaran Çavuşoğlu, “Türkiye olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...