Tgrt Haber
20 May 2021 17:15

Çavuşoğlu: Yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir

BMGK yaşanan İsrail saldırılarına ilişkin toplandı. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır İsrail'in uygulamalarının savaş suçu teşkil edebileceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Bugün Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir." dedi.

Çavuşoğlu: Yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir
Birleşmiş Milletler,Volkan Bozkır

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda "Filistin Özel Oturumu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Filistin'e Bu saldırgan eylemler bir savaş suçu teşkil etmekte. Suçun failini ortaya koymak zorundayız, bugün Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Adaletsizlik karşısında sessiz kalmak, işlenen suça ortak olmakla aynı şeydir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." diye konuştu.

"ETKİLİ YASAL VE AHLAKİ TEDBİRLER ALMANIN VAKTİ GELMİŞTİR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası, bu toprakları dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurmak için uluslararası toplum tarafından etkili yasal ve ahlaki tedbirler almanın vakti gelmiştir.

Filistinli siviller için uluslararası bir koruma mekanizmasının kurulması için çalışmalıyız. Bu çalışmalar, gönüllü ülkelerin askeri ve mali katkılarıyla oluşturulacak uluslararası bir güç yoluyla fiziki korumayı da içermelidir."

"ANTİSEMİTİZMİN DE İNSANLIK SUÇU OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Bakan Çavuşoğlu, "İsrail hükümetinin saldırganlığını eleştirenler hemen antisemitizmle suçlanıp susturulmaya çalışılıyor. Oysa bizler, İslam düşmanlığı ve Hristiyan düşmanlığı gibi antisemitizmin de bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.

BOZKIR: İSRAİL MAHKEMELERİNİN BU BÖLGELERDE YETKİSİ YOK

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, "İsrail orantısız güç kullandığı saldırıları ile uluslararası hukuka aykırı hareket etti. İsrail, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlileri evlerinden çıkararak da uluslararası ceza hukukuna aykırı davrandı, İsrail mahkemelerinin bu bölgelerde yetkisi yok. Filistinlilerin Şeyh Cerrah'da evlerinden tahliye edilmesi uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil edebilir" dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres: "Yeryüzünde bir cehennem varsa o da Gazze'deki çocukların hayatlarıdır. Çatışmalar derhal durmalı."

Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, “İsrail’in kendini savunma hakkı var diyenler. Tam olarak neden bahsediyorlar. İsrail işgalci güçtür. İsrail topraklarımızı işgal ederek, halkımıza zulüm etmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...