Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2022 12:18 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 12:56

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Tahıl koridoru açıklaması

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru ile ilgili olarak Rusya'dan cevap bekliyoruz. BM planının işler bir plan olduğunu anlattık. Taraflar anlaşırsa İstanbul'da detayları görüşmek üzere bir araya gelebileceğimizi söyledik." açıklamasında bulundu.

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Tahıl koridoru açıklaması
nato,mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karadeniz'de 'Tahıl Koridoru Planı' hakkında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu Rusya'dan cevap beklediklerini belirtti. Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru ile ilgili olarak Rusya'dan cevap bekliyoruz. BM planının işler bir plan olduğunu anlattık. Taraflar anlaşırsa İstanbul'da detayları görüşmek üzere bir araya gelebileceğimizi soyledik." dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosu ile ilgili olarak "Sadece yasa değil yazılı olarak cevap bekliyoruz" dedi.

KARADENİZ'DEKİ MAYINLAR

Bakan Çavuşoğlu, Karadeniz'deki mayınların temizlenmesi konusunda, "Şu anki plana göre mayınların temizlenmesine gerek yok, güvenli hatlar açılabilecek." dedi. Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin güvenlik endişelerine yönelik yaptığı açıklamalarla ilgili, "NATO genel sekreterinin bu çabalarını biz takdire şayan buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Tahıl koridoru açıklaması

Karadeniz'deki mayınların temizlenmesinin zaman alacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Şu anki plana göre mayınların temizlenmesine gerek yok, güvenli hatlar açılabilecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...