Tgrt Haber
05 Şubat 2014 16:09

Çekici olmayan yüzler akılda daha fazla kalıyor

Ayırt edici hatlara sahip olmayan çekici yüzlerin akılda daha az kaldığının belirlenmesi, daha önce çekici yüzlerin daha iyi hatırlandığını düşünen bilim adamlarını da şaşırttı.

Çekici olmayan yüzler akılda daha fazla kalıyor
Çekici olmayan yüzler, akılda daha fazla kalıyor, bilim adamları, sonuca şaşırdı,

Almanya'daki Jena Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, çekici olmayan yüzlerin çekici olanlardan daha iyi hatırlandığını gösterdi. Bilim adamları katılımcılara birkaç saniye çekici ve çekici olmayan yüz fotoğrafları gösterdi. Bir süre sonra tekrar fotoğrafların gösterildiği katılımcılara yüzlerden hangilerini hatırladıkları soruldu. Çekici olmayan yüzlerin akılda daha fazla kaldığı görüldü. Ayırt edici hatlara sahip olmayan çekici yüzlerin akılda daha az kaldığının belirlenmesi, daha önce çekici yüzlerin daha iyi hatırlandığını düşünen bilim adamlarını da şaşırttı. Araştırmaya imza atanlardan Holger Wiese, güzel yüzlere bakmak tercih edildiğinden genellikle çekici gelen yüzlerin daha kolay hatırlandığının sanıldığını ancak araştırma sonuçlarının bunun aksini gösterdiğini vurguladı. Araştırmanın sonuçları ''Neuropsychologia'' dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...