Tgrt Haber
11 Ekim 2021 07:40

Çekilme süreci sonrası bir ilk: ABD, Taliban ile yüz yüze görüştü

Amerikalı bazı yetkililer, Afganistan'da son durumu ele almak için Katar’da Taliban temsilcileri ile görüştü.

Çekilme süreci sonrası bir ilk: ABD, Taliban ile yüz yüze görüştü
ABD,Taliban,afganistan,katar

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı bazı yetkililerin 9-10 Ekim'de Katar’da Taliban temsilcileri ile Afganistan'daki son durumu ele alan görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

‘GÖRÜŞME SAMİMİYDİ’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yazılı açıklamasında, ABD'li yetkililer ile Taliban arasındaki görüşmelerin samimi bir ortamda geçtiğini belirtti.

TALİBAN’LA İLK GÖRÜŞME

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirdikten sonra ABD’li yetkililer Taliban’la ilk kez bir araya geldi. ABD’den farklı kurumların yetkilerinin katıldığı görüşmeler 9-10 Ekim'de Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

ABD AFGANLARA YARDIM EDECEK

Afganistan'dan ayrılmak isteyen Amerikalılar ve diğer ülke vatandaşlarının ülkeden güvenli bir şekilde ayrılması öncelikli konu olarak görüşmede ele alındı. ABD’nin Afgan halkına doğrudan yardım yapacağının altının çizildiği görüşmelerde kadınların yeterli temsili ve insan hakları meseleleri de ele alındı.

ABD yetkilileri yaptıkları görüşmede yol haritasını Taliban’ın sözlerinden ziyade eylemlerine bakarak belirleyeceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...