Tgrt Haber
16 Ocak 2022 23:33

Çekya’da filmleri aratmayan ‘Saatçi soygunu’

Çekya’nın başkenti Prag’da lüks bir saat mağazasına giren soyguncular 820 bin Euro değerindeki saatlerin bulunduğu bölmeleri balyozla kırarak çaldı.

Çekya’da filmleri aratmayan ‘Saatçi soygunu’
Çekya,prag,

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan lüks saatler satan bir mağaza 3 hırsız tarafından soyuldu. Aksiyon filmlerini aratmayan soygunda hırsızlar, ellerindeki balyozlarla saatlerin bulunduğu bölmelerin camlarını kırarak yaklaşık 820 bin Euro değerindeki 75 saati çaldı.

SİLAHLA YERE YATIRMAYA ZORLADILAR

Soygun sonrasında ifadelerine alınan mağaza çalışanları soyguncuların yabancı bir dil konuştuklarını ve en az ikisinin silahlı olduğunu söyledi. Prag polisinin yayınladığı güvenlik kamerası görüntülerine göre mağazaya giren soygunculardan birinin mağaza çalışanlarını silahıyla etkisiz hale getirdiği ve yere yatmaya zorladığı, daha sonrasında ise kapıda nöbet tuttuğu görüldü. Soygunun ardından hırsızların elektrikli scooterlarla mağazadan uzaklaştığı ve scooterların daha sonra mağazanın yakınlarındaki bir sokakta terk edilmiş halde bulunduğu ifade edildi.

Çekya’da filmleri aratmayan ‘Saatçi soygunu’

POLİS HALKTAN YARDIM İSTEDİ

Polis Sözcüsü Richard Hrdina yaptığı açıklamada, “Prag’ın Siroka Caddesi’ndeki lüks saat mağazasında gerçekleşen soygunda milyonlarca kron değerinde saat çalındı. Elde edilen görüntülerden soyguncuların maskeli oldukları, ikisinin şapkalı, diğerinin ise motosiklet kaskı taktığı görülüyor. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Görüntüleri paylaştık. Eğer birini dahi tanıyorsanız lütfen bizi arayın. Soyguncuları en hızlı şekilde yakalayıp hak ettikleri cezaları almaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

AYNI MAĞAZA 2016 YILINDA DA SOYULMUŞTU

Söz konusu saat mağazası, 2016 yılında da soyulmuş ve 16,5 milyon kron (yaklaşık 660 bin euro) değerinde saat çalınmıştı. 2012 yılında ise yine aynı caddede bulunan bir başka saatçi soyulmuştu. Polis kayıtlarına göre Siroka Caddesi’nin de içinde bulunduğu Josefov bölgesinde 2012 yılından bu yana toplam 6 lüks mağaza soygunu gerçekleşirken, Prag polisi diğer soygunların Sovyet ülkelerinden gelen Vyborg isimli bir çete tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Çekya’da filmleri aratmayan ‘Saatçi soygunu’

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...