Tgrt Haber
20 Ocak 2014 07:15

'Cenevre-2'ye koalisyon adına 30 kişilik heyet gidecek'

SMDK Başkanı Carba'nın Siyasi Danışmanı Sare, konferansa koalisyon adına 30 kişiden oluşan bir heyetin gideceğini belirtti.

'Cenevre-2'ye koalisyon adına 30 kişilik heyet gidecek'
SMDK Başkanı, ahmet el-Carba, Cenevre-2, koalisyon adına 30 kişilik heyet gidecek,

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba'nın Siyasi ve Basın Danışmanı Fayiz Sare, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek Cenevre-2 Konferansı'na katılacak isimlerin yer aldığı listenin hazırlandığını bildirdi. Sare, yaptığı açıklamada, listenin SMDK içinden ve dışından 30 kişiden oluştuğunu belirtti, ancak isimleri açıklamaktan kaçındı. SMDK'nın belirlediği hedefler doğrultusunda konferansa katılacağını ifade eden Sare, Cenevre-2 Konferansı'nın Esed rejimi tarafından "terörle mücadele konferansı"na dönüşmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. SMDK Genel Kurulu, dün düzenelenen oturumundaki oylamada, 75 üyeden 58'inin "evet" oyu vermesiyle, 22 Ocak'ta düzenlenecek "Cenevre-2 Konferansı'na katılma kararı" almıştı. Bu arada, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonundan (SMDK) çekilen bir grup koalisyon üyesi, SMDK'nın Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek Cenevre-2 Konferansı'na katılım kararını kınadı.  
SMDK bünyesinde yaşanan son gelişmeleri protesto ederek koalisyondan çekilen 44 üyenin ortak yayımladığı yazılı açıklamada, "Cenevre-2 Konferansı'na katılım kararı, SMDK Genel Kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamadan yalnızca 58 üyenin onayı ile alınmıştır. Bu sayı 121 kişiden oluşan SMDK üyelerinin yarısından daha azına tekabül etmektedir. Dolayısıyla karar tümüyle geçersiz, SMDK tüzüğünde belirtilen maddelere ve kuruluş anlaşmalarına aykırıdır" denildi. Açıklamada, grubun adaletli bir çözüme hazır olduğu belirtilerek "Suriye halkının öldürülmesine son verecek herhangi bir ön şart ya da güvence, net bir gündem, mutabakata varılmış bir hedef ya da zaman dilimi belirlemeksizin hassas bir dönemde alınan katılım kararı son derece tehlikelidir" ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca Suriye halkının beklentilerinden ödün verecek herhangi bir anlaşmanın imzalanmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...