Tgrt Haber
19 Haziran 2015 20:01

Cenevre'deki Yemen müzakerelerinde sonuç yok

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, "Şeffaf olmak gerekirse ortada bir anlaşma yok" dedi.

Cenevre'deki Yemen müzakerelerinde sonuç yok
cenevre,

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed, Cenevre'de sürdürülen müzakerelerde ateşkese çok yaklaştıklarını ancak bir anlaşmaya varılamadığını söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ahmed, tarafların Cenevre'ye gelmesini büyük bir başarı olarak değerlendirerek, müzakerelere katılma konusunda verilen "olumlu" cevabın gelecekteki görüşmelere zemin hazırlayacağını ifade etti.

Yemen'deki "dramatik insani duruma" dikkati çeken Ahmed, özellikle de ramazan ayında insani ateşkes için iki kat çaba sarf edeceğini belirtti.

 "Müzakerelere devam etmek için taraflara kapımız açık" diyen Ahmed, yarın  New York'a giderek BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u görüşmeler hakkında bilgilendireceğini kaydetti.

İlk görüşmelerde bütün zorlukların üstesinden gelebileceklerini beklemediklerini ifade eden Ahmed, "Görüşmelere devam edilirse, geri çekilme ile birlikte ateşkese ulaşabiliriz. Bu konuda iyimserim" diye konuştu.

Ahmed, bir sonraki görüşmeler için tarih belirlenmediğini, müzakerelere devam edip edilmeyeceğine Yemenlilerin karar vereceğini ancak, bir sonraki görüşmelerden önce insani ateşkese ulaşılması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Ahmed, "Şeffaf olmak gerekirse ortada bir anlaşma yok" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...