Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2014 19:47

Cenevre'nin 3'üncüsünü yapmayı çok isityoruz

El-Ahdar el-İbrahimi, Cenevre sürecine devam etmeyi çok istediklerini belirterek, ''Eğer 3'üncüsünü yapabilirsek, umarım ikincisinden çok daha verimli olacaktır'dedi.

Cenevre'nin 3'üncüsünü yapmayı çok isityoruz
cenevre,suriye birleşmiş milletler,el ahtar,

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye konusunda brifing veren BM Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Cenevre sürecine devam etmeyi çok istediklerini belirterek, ''Eğer 3'üncüsünü yapabilirsek, umarım ikincisinden çok daha verimli olacaktır'' dedi.BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Suriye müzakerelerine ilişkin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u ve BMGK'yı bilgilendirmek için geldiği New York'ta BMGK'da katıldığı kapalı toplantının ardından gazetecilerine açıklamada bulundu."Cenevre sürecine devam etmeyi düşünüyoruz" diyen Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, ''Eğer Cenevre'nin 3'üncüsünü BMGK ve diğer etkili ülke ve örgütlerin yardımıyla başlatabilirsek, bunun ikincisinden daha verimli geçeceğini umuyorum'' ifadesini kullandı.
İbrahimi, Suriye'de Esed rejiminin başkanlık seçimlerini gerçekleştirmesinin Cenevre sürecini olumsuz etkileyeceğini belirterek şunları söyledi:“Esed yönetimi şu aşamada resmi olarak başkanlık seçimlerinin yapılacağını henüz duyurmadı. Ancak başkanlık seçimlerinin yapılacağı yönünde bazı işaret ve çalışmalar var. Şayet başkanlık seçimleri yapılırsa, düşüncem, muhalif grupların hiçbiri yönetimle diyaloğa girmek istemeyecektir.”İbrahimi, Cenevre sürecinin başarısız olmasından kimin sorumlu olduğuna ilişkin bir soruya şakayla karışık ''muhtamelen benim hatamdı'' şeklinde cevap verdi.BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun dün krizin 4. yılına girmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada  ''Suriye'nin şu an dünyanın en büyük insani ve güvenlik kriziyle karşı karşıya olduğunu'' söylemişti.Lahtar el İbrahimi'nin cuma günü BM Genel Sekreteri Ban Genel Kurul'a Suriye konusunda bir brifing vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...