Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2022 13:49 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 13:52

Cerablus provokatörleri gözaltında, Türk bayrağını indirmeye çalıştılar

Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türk bayrağını indirerek halkı kışkırtmaya çalışan 6 provokatör gözaltına alındı.

Cerablus provokatörleri gözaltında, Türk bayrağını indirmeye çalıştılar
Cerablus,Provokatör

Suriye'nin Cerablus ilçesinde Türk bayrağını indirmeye çalışan 6 provokatör yakalanarak gözaltına alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriyeli muhalifler ile Suriye yönetimi arasında uzlaşma olması gerektiğine ilişkin ifadelerinin yanlış lanse edilmesi, Suriye'nin Cerablus ilçesinde protesto gösterilerine neden oldu. 

HALKI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTILAR

Esad rejimi ile görüşülmesine karşı çıkan Suriyelilerin Cerablus’ta çıkardığı olaylar esnasında Türk bayrağı indirilmeye çalışıldı. Provokatörlerin halkı kışkırtmak için Türk bayrağını indirmeye çalışması tepki çekerken, Gaziantep Cerablus Jandarma Danışman Komutanlığı ile Cerablus Askeri Şurta olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde bayrağı indirmeye çalışan provokatörlerin A.K., A.M., A.E.A., A.E.S., F.E.M ve M.E.C. olduğu belirlendi. Şahıslar, ekiplerin operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...